"HOME PRO" - IHONHOIDON SEURAAVAT ASKELEET

"HOME PRO" - IHONHOIDON SEURAAVAT ASKELEET

Gua sha -lastoja, LED-valoja ja T-Sonic -värähtelyä. Ihonhoitoa tehdään kotioloissa nyt innovatiivisilla välineillä ja laitteilla.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä

Sisältää alekoodin

ILMIÖ: GUA SHA

Ensimmäinen jutussa tarkasteltava ilmiö ei ole lainkaan uusi villitys vaan sen historia on tuhansien vuosien takana kiinalaisessa lääketieteessä. Vanhaa itsehoitomenetelmää, gua shaa, on perinteisesti käytetty kehon hoitamiseen, mutta viime vuoden aikana pääsääntöisesti kasvoille tehtävä kosmeettinen gua sha nousi kauneuden supertrendiksi. Gua shan supersuosiota pystyi ehkä ennustamaan kasvorullista, jotka yhtäkkiä ilmestyivät skinfluencereiden käteen kaikissa kanavissa. Nyt rullat ovat jääneet edistyksellisempien kasvolastojen, -lusikoiden ja -kampojen varjoon.

Innostuin kasvorullailusta reilusti yli vuosi sitten kun ensimmäisiä välineitä tupsahteli eteeni Instagramissa ja seuraamillani kauneussivustoilla. Sekalaisesta välinekirjosta hankin myös muutamia lastoja, mutta viime syksynä lanseeratut Katja Kokon Yin Your Skin gua sha -välineet * ovat ehdottomasti ne, joihin tartun nykyään. Yin Your Skin -välineiden muodot ja käyttötarkoitukset on suunniteltu tarkkaan ja niiden hinta-laatusuhde on erinomainen. Aivan ensimmäisenä hankkimani lastat maksoivat törkeän paljon, eikä muotoa oltu mietitty tarpeeksi pitkälle. Ohjeita gua shaamiseen ei myöskään löytänyt yhtään mistään.

Gua sha -tekniikka kannattaa opetella oikein, jotta haluttuja tuloksia syntyy. Esimerkiksi liian kovaa painamalla tai lastaa väärässä kulmassa ihoon nähden pitäessä voi pahimmillaan aiheuttaa jopa haittaa. Katja Kokon Yin Your Skin -verkkokurssilla * oppii gua shan tekniikat selkeiden videoiden ohjeistamana. Mukana on myös yin-joogaharjoituksia ja meditaatiota. Olen opiskellut gua shaa kurssin avulla sen lanseerauksesta viime syksystä lähtien. Kurssin materiaalin saa käyttöönsä kahdeksaksi kuukaudeksi, joten itsensä ehtii hyvin harjoittaa oman elämänsä gua sha mestariksi.

(* Osan käytössäni olevista Yin Your Skin gua sha -välineistä olen saanut, osan olen ostanut itse. Yin Your Skin verkkokurssin olen saanut ilmaiseksi. Kun sen käyttöoikeus loppuu, aion hankkia sen uudelleen, sillä uutta materiaalia lisätään kurssille tasaisesti.)

GUA SHAN VAIKUTUKSIA:

Gua sha poistaa kasvoilta turvotusta, helpottaa lihasjumeissa ja tekee ihosta kiinteämmän, kirkkaamman ja heleämmän.

Moni kysyy, toimiiko gua sha oikeasti ja näkeekö sen avulla tuloksia. Vastaus on lyhyt ja ytimekäs: toimii ja näkee. Gua sha ei nimittäin ole uskomuksesta kiinni. Ihan samalla tavalla kun vaikkapa vartalon sidekudoshieronta ja lymfahieronta toimii ja saa aikaan tuloksia, kosmetiinen gua sha tekee samaa, mutta kasvoille ja kaulalle.

Gua sha parantaa ihon verenkiertoa, joka on tärkeää sen terveydelle. Hyvä verenkierto vilkastuttaa ihon aineenvaihduntaa, jolloin ihon väri paranee ja heleytyy. Hyvän verenkierron ansiosta iho uudistuu paremmin ja näyttää terveeltä ja nuorekkaalta.

Gua shassa tehtävät liikkeet vaikuttavat myös lymfakiertoa vilkastuttaen. Kuona-aineita sisältävät nesteet virtaavat pois kudoksista gua shalla tehtävän sivelyn ja pumppauksen ansiosta. Kun lymfanesteet virtaavat aktiivisesti, turvotus kasvoilla vähenee. Lymfanesteiden aktivointi auttaa moneen eri ihovaivaan. Kun ihon aineenvaihdunta on aktiivista, on iho kokonaisuudessaan terveempi ja tasapainoisempi.

Gua sha aktivoi myös fibroplastisolujen toimintaa. Fibroplastisolut tuottavat kollageenia, elastiinia ja soluväliaineen perusainetta, joka sisältää mm. hyaluronihappoa. Gua sha -lasta kohdistaa sidekudokseen mekaanista hankausta, johon fibroplastisolut reagoivat aktivoituen. Vanhetessamme fibroplastisolujen määrä vähenee ja niiden toiminta hidastuu. Fibroplastisolujen vähentyessä ja toiminnan heikentyessä iho veltostuu ja siihen tulee juonteita. Hieronnan jälkeen kudokset täyttyvät tuoreesta ja puhtaasta nesteestä. Ihosta tulee täyteläisempi ja hienot juonteet katoavat gua sha hieronnan avulla.

Gua shaan et välttämättä tarvitse kuin yhden välineen. Moni varmasti aloittaa perinteisellä gua sha -lastalla, mutta hifistelijöiden valikoimasta löytyvät lastan lisäksi esimerkiksi kampa ja lusikka sekä näiden mahdolliset hybridit.

Ennen gua shaa kasvoille tulee levittää ne ihonhoitotuotteet, joita käyttää normaalisti sekä viimeisenä kasvoöljy, jotta gua sha -väline liukuu iholla vaivattomasti.

Gua sha vinkkejä löydät Instagramistani tallennetuista tarinoista.

Kuuntele myös Beauty Snacksin jakso, jossa Katja Kokko on vieraana ja puhumme muun muassa gua shasta.

eevis valmis 1.jpg

ILMIÖ: FOREO

Foreon puhdistus- ja kasvonaamiolaitteet kasvattavat kotiolojen pro-laitteissa suosiotaan. Sinänsä aivan uudesta tuotteesta ja ilmiöstä ei ole kyse, sillä ruotsalainen Foreo lanseerattiin jo vuonna 2013 ja teknologinen ihonhoitoyritys on kasvanut kovaa vauhtia koko ajan. Foreon valikoimissa on muun muassa kasvojen puhdistuslaitteita, älykasvonaamiolaitteita ja hammasharjoja. Tällä ilmiöllä kesti hieman kauemmin löytää tiensä useampien kuluttajien kylpyhuoneisiin ja luulen sen johtuvan siitä, että laitteet ovat melko kalliita.

SUOSIKKILAITTEET IHON PUHDISTUKSEEN JA KASVONAAMIOILLE:

Foreon laitteet toimivat puhelimeen ladattavan apin avulla. Oma laite tai laitteet lisätään appiin ja sovelluksen avulla niistä saa enemmän toimintoja irti.

Foreon Luna 3 * -puhdistuslaite vie ihonpuhdistuksen värähdellen aivan uudelle tasolle. Hygieenisestä silikonista valmistettu innovatiivinen puhdistuslaite kanavoi ihoon T-Sonic -värähdyksiä eri vahvuuksina, puhdistaen ihon todella perusteellisesti. Mustapäät ja tukkeutuneet ihohuokoset vähenivät nopeasti puhdistuslaitteen käyttöönoton jälkeen! Yleisesti kasvoille jää todella puhdas ja hyvä tuntuma puhdistuksen jäljiltä. Tähän puhdistustekniikkaan jäin koukkuun.

Luna -puhdistuslaitetta käytetään meikinpoiston jälkeen ihon puhdistuksessa. Sen kanssa käytetään siis omaa hyväksi todettua putsaria kuten puhdistusvaahtoa, -geeliä tai -maitoa. Puhdistusaine levitetään kasvoille ja sitten laitteella käydään läpi kasvot. Silikoniset nyppylät puhdistuslaitteessa poistavat ihosta kuollutta ihosolukkoa ja syväpuhdistavat ihoa. Laite ei varsinaisesti kuori ihoa, sillä nyppylät ovat pehmeitä.

Laitteen värinä auttaa kasvojen nestekierrossa, joten myös Foreon laitteilla kasvoillaan voi huomata turvotuksen laskua ja ihossa kirkkaampaa sävyä. Kuona-aineet saavat värähtelyssä kyytiä.

Niillä kasvojen alueilla, joilla on mustapäitä tai ei-tulehtuneita, mutta tukkeutuneita ihohuokosia,voi laitetta pyöritellä tehostaakseen puhdistavaa vaikutusta. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi nenä ja leuka. Muuten kasvojen kevyt sively laitteella riittää. Tulehtuneet epäpuhtaudet kannattaa kuitenkin kiertää niiden vierestä.

Foreo UFO ja UFO Mini -laiteet * sen sijaan ovat edistyksellisiä älykasvonaamioita, joiden avulla 10-20 minuutin kasvonaamiohoito tiivistyy 90 sekunnin hoidoksi. Kasvohoidossa yhdistyvät UFO-laitteessa aktivoituvat naamioliinat, lämpö- ja kylmäterapia, T-Sonic -värähtely sekä LED-valoterapia.

Laitteeseen asetetaan juuri sille tarkoitettu kasvonaamioliina. Puhelimen appiin kirjataan mikä naamioliina on kyseessä ja sovellus tunnistaa sheetmaskille sopivan hoitorutiinin. Laitteella käydään läpi kasvot sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.

Hoitorutiinissa laite välillä värisee, välillä kuumenee ja viilenee ja lopuksi siinä vaihtuvat eriväriset LED-valot hoitotarpeen mukaan.

UFO lämpenee ja viilenee hoidon aikana sekunneissa. Lämpöterapia avaa ihohuoksia ja edistää hoitavien ainesosien imeytymistä sekä ainesosien pääsyä syvemmälle ihoon. Se edistää myös ihon terveyttä, parantaen verenkiertoa. Kylmäterapia aiheuttaa verisuonien supistumista, häivyttäen näkyviä ihohuokosia ja vähentäen turvotusta. Kylmätoiminto sulkee ihohuokoset ja auttaa myös kiinteyttämään sekä tasoittamaan ihoa. 

T-Sonic -värähtelyt edistävät LED-valon pääsyä syvemmälle huokosiin tehostaen valon hoitavia vaikutuksia. Värähtely edistää myös hoitotuotteiden imeytymistä ja samalla kasvot saavat rauhoittavan hieronnan. LED-valoilla ihon hoitaminen onkin tässä jutussa kolmas tarkasteltava ilmiö.

eevis valmis 3 .jpg

ILMIÖ: LED-VALO IHONHOIDOSSA

Trendiin heti kyytiin nousseet hoitivat kasvojaan LED-valoilla kotioloissa jo viime vuonna, mutta ennustan että tämän vuoden aikana valot lisääntyvät kotikylppäreissä. Tosin veikkaan, että tässäkin asiassa käy hieman samalla tavalla kuin Foreon laitteiden kanssa - suosion huippu kestää jonkin aikaa saavuttaa. Gua sha on mainituista ilmiöistä selvästi helpoimmin lähestyttävissä.

LED-valojen hyödystä ihonhoidossa ollaan vielä vähän eri mieltä. Osittain vaikutuksista on tutkittua tietoa ja eriväristen valojen vaikutuksista ihoon löytyy tutkimustuloksia luotettaviltakin tahoilta. Monessa hoitolassa maailmalla hyödynnetään valoterapiaa ja kasvohoitoja tehdään täysin perustuen hoitomuotoon. Ilmiö ja hoitomuoto ovat kuitenkin vielä alkuvaiheissa.

Punaisen LED-valon sanotaan kiihdyttävän ihossa kollageenin tuotantoa. Punainen valo myös kiinteyttäisi ihoa ja vähentäisi selkeitä juonteita. Sen sanotaan myös vähentävän ihossa tulehdusta, joten siksi sillä voidaan hoitaa myös epäpuhtauksia. Lisäksi punainen valo parantaisi ihossa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Sinistä LED-valoa suositaan herkän ihon hoidossa, sillä sen sanotaan auttavan ihon yliherkkyyteen ja tasapainottavan ihon epätasapainotiloja. Sinistä valoa käytetään ihottumien tai vaikkapa liikarasvaisuuden hoitamiseen, sillä sen uskotaan hillitsevän talintuotantoa. Sen sanotaan voivan jopa tuhota huonoja bakteereita ihon sisäpuolelta ja siitä voisi olla apua jopa kystisen aknen hoidossa.

Dr. Dennis Grossin ihonhoitolaitteet yhdistävät ihonhoidossa juuri punaista ja sinistä LED-valoa. Hankin sarjan LED-valopuikon, koska valoterapia kiinnosti, mutta en ollut missään nimessä valmis investoimaan useita satasia merkin valonaamariin. Putkilo asetetaan epäpuhtauden päälle ja valo hoitaa spesifiä aluetta ihossa. Laite sopii siis parhaiten yksittäisiä epäpuhtauksia silloin tällöin saavan iholle.

Puikon LED-valot nopeuttavat finnin paranemista ja minimoivat epäpuhtaudesta iholle jäävän arven. Valon sanotaan myös ehkäisevän tulevia epäpuhtauksia, mitä on ehkä vähän vaikea kuvitella sen takia, että kerralla hoidetaan niin pientä aluetta - harvemmin finnit aivan samaan kohtaan tulevat.

Laite asetetaan täysin puhtaille kasvoille suoraan epäpuhtauden päälle. Putkilossa on vain yksi nappi, jota painetaan pari sekuntia ja kolmen minuutin hoitorutiini käynnistyy. Käyttö on erityisen helppoa ja pientä putkiloa on helppo pitää mukana matkustaessa. Kun kolme minuuttia on kulunut, laite piippaa ja sammuttaa itse itsensä. Valoterapian jälkeen hoitoa jatketaan normaalisti omilla hoitotuotteilla.

Oma kokemukseni putkilosta on, että välillä finni on häipynyt tiehensä todella nopeasti valohoidon jälkeen. Toisinaan epäpuhtauden elinkaari on ollut suhteellisen normaali, joka tarkoittaa minulla muutamasta päivästä ihan maksimissaan viikkoon. Valoputkilo on siis hauska lisä ihonhoitooni, mutta en vieläkään ole valmis investoimaan koko kasvoille tulevaan naamariin. Jään odottamaan lisää tutkimustuloksia LED-valoista ihonhoidossa.

eevis valmis 4.jpg

KOODILLA JOLIE20 SAAT KOKO JOLIEN VALIKOIMASTA -20% ALENNUSTA 30.4.2020 ASTI.

Illustrations by Fanni Lyytikäinen

words Eevis Liedes

*PR Samples


Related posts


SUOSITUKSIA PERIORAALI-DERMATIITIN AIKANA

SUOSITUKSIA PERIORAALI-DERMATIITIN AIKANA

KOTI-SPA

KOTI-SPA