AURINKOSUOJALLISET MEIKKIVOITEET

Meikkivoide, jossa on aurinkosuoja tekee auringolta suojautumisesta helpompaa. Joka päivä.

DSCF3677.jpg

Sisältää affiliate-linkkejä

Laura Mercier Tinted Moisturizer SPF20 *

Laura Mercierin sävyttävä kosteusvoide on oma suosikkini, josta kokemusta minulla on jo kolmen tuubin verran. Voide peittää ja tasoittaa ihoa sopivasti, mutta luonnollisesti. Ylimääräinen punoitus häviää ja ihon sävy tasoittuu, mutta kasvoille jää todella raikas tunne. Voiteesta jää kuulas, mutta ei liian rasvainen lopputulos. Luonnollisen hehkuva olisikin sopiva kuvaus voiteen jättämästä pinnasta iholla.

Sävyvoidetta on saatavilla myös täysin öljytön versio, mutta tämä klassikko sopii mielestäni hyvin vielä kevyesti rasvoittuvalle iholle tai sekaiholle. Erinomainen se on kuivalla ja normaalilla iholla. Tuote levittyy hyvin ja voin aamuisin levitellä sen nopeasti sormin kasvoille. Sävyvoide ei korvaa kosteusvoidetta, joten sen alle kannattaa levitellä ihonhoitotuotteet normaaliin tapaan.

Käytössäni on sävy 2W2 Nude, mutta meikkipohjasta löytyy useita eri sävyjä, joten omansa löytää varmasti. Valikoimaa on hyvin aivan vaaleista sävyistä tummiin.

Laura Mercieriä voi fyysisesti hipelöidä vaikka Tukholmassa NK-tavaratalossa, mutta kätevästi sitä voi tilata nyt myös Skincitystä. Toimitusaika on nopea ja toimitus on yleensä ilmainen. Sävykartta Skincityn sivulla juuri tästä voiteesta on hieman erikoinen. Jos omaa sävyään ei löydä kartan perusteella, voi Skincityn kosmetologille lähettää sähköpostissa ihostaan kuvan, jolloin kosmetologi voi valita juuri sinulle sopivan sävyn. Vaikka tiesin sävyni ennaltaan, kokeilin silti kuvan lähettämistä itsekin ja sävyvalinta onnistui oikein hyvin.

DSCF3696.jpg

It Cosmetics Your Skin But Better CC+ SPF50 *

It Cosmetics on nykyään myös Suomen valikoimissa ja löytyy Kicks-myymälöistä. Sarja on monelle tuttu Youtubesta, sillä yhdessä vaiheessa merkin CC-voide tuntui olevan kaikkien kauneusvaikuttajien kasvoilla. It Cosmetics on ihotautilääkärien kanssa kehitetty ihoa hoitava meikkilinja. Sarja on kohdennettu hyvin muun muassa punoituksesta kärsivälle kuluttajalle, sillä voiteet häivyttävät ja peittävät punaisuutta iholta erinomaisen hyvin.

CC-voide on hyvin peittävä, mutta ei tunnu paksulta kasvoilla. Voiteella peittyy punoitus - jopa voimakas sellainen - arvet ja epäpuhtaudet. Voide on luottotuote rosaceasta tai aknesta kärsivälle, joka haluaa kevyellä tuotteella peittävyyttä. CC-voiteen voi levittää kasvoilleen sormin, siveltimellä tai sienellä. Sormin lopputulos on kevyin, siveltimellä määrää saa hyvin säädeltyä ja sienellä taputellen voiteella voi peittää käytännössä mitä tahansa.

Herkästi punoittava iho on usein herkkä myös auringolle. Rosacea villiintyy helposti auringosta ja arvet voivat tummentua auringon vaikutuksesta. Voiteen aurinkosuoja tarjoaa iholle hyvän suojan korkealla 50 suojakertoimella. Alle voi silti oikein hyvin levittää vielä suojakertoimellisen kosteusvoiteen.

Tästäkin voiteesta löytyy useampi sävyvaihtoehto, joten oman täydellisen sävynsä löytää varmasti.

Atopik SPF30 Sävyttävä aurinkosuoja *

Kotimainen Atopik on tunnettu tuotteista, jotka soveltuvat erittäin herkällekin iholle. Kyseessä on myös sertifioitu luonnonkosmetiikan merkki, jota saa ostettua jo monista apteekeista tai apteekkien verkkokaupoista. Atopikin tuotteet kehitetään, valmistetaan ja pakataan Itä-Helsingissä Herttoniemessä, josta tuotteet lähetetään suoraan jälleenmyyjille. Sarjan takana on koko ajan kasvava perheyritys.

Atopikin valikoimaan on tullut uutena lisäyksenä kaksi sävyttävää kosteusvoidetta, joissa on suojakerroin 30. Sävyvoide levittyy kasvoille hyvin ja siinä on ihana tuoksu. Peittävyys miellyttää varmasti monia; lopputulos on tasaisen luonnollinen. Voide soveltuu hyvin melkeinpä kaikille ihotyypeille. Kuivalle ja normaalille iholle voi levittää alle tavallisesti kosteusvoiteen, rasvoittuvalla iholla voi riittää pelkkä seerumi sävyvoiteen alla. Voiteen sisältämä metsämustikkaöljy hoitaa ihoa ja skavalaani suojaa ihoa ulkoisilta ärsytyksiltä. Aurinkosuoja on fysikaalinen eli voide suojaa ihoa heijastamalla auringon säteet pois iholta.

Voiteessa on kaksi sävyä; light ja medium.

DSCF3704.jpg

Lierac Sunissime BB Fluide Protecteur SPF50+ *

Ranskalainen Lierac on apteekkikosmetiikkasarja, jonka valikoimista löytyy useita tuotteita kasvoille ja vartalolle. Sarjan valikoimista löytyy paljon hyviä perustuotteita, mutta myös paljon tiettyihin ihohaasteisiin vastaavia täsmätuotteita. Valikoimasta löytyy jokaiselle ihotyypille ja kaikenikäisille hyviä tuotteita.

Lieracin Sunissime -aurinkolinjasta olen joka kesä kokeillut uusia tuotteita ja aina pitänyt voiteista niiden helppokäyttöisyyden ja kattavan suojan ansiosta. Aurinkovoiteita on valikoimissa useita erilaisia; levitettäviä voiteita ja suihkeita. Nyt valikoimaan on tullut myös meikkipohjaksi soveltuva BB-voide, jossa on suojakerroin 30. Voide peittää kevyesti ja tasoittaa ihon sävyä. Se on erinomainen voide vaikka kesän puolesta välistä eteenpäin kun kasvoilleen on saanut päivetystä ja meikkipohjaltaan haluaa kevyen koostumuksen.

Valikoimassa on vain yksi sävy Doré, joka on kultainen lämmin beigen sävy. Sävy sopii parhaiten päivettyneelle tai luonnostaan keskitummalle ihonsävylle.

words & photos Eevis Liedes

*PR Samples