VUODEN PARHAAT 2021 - MEIKIT

VUODEN PARHAAT 2021 - MEIKIT

Cream Filesin meikkiarkistoihin tallentuu tältä vuodelta monta erinomaista tuotetta.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt saatuja PR-tuotteita

Kuvitukset Fanni Lyytikäinen

Molemmat vuoden parhaat 2021 listaukset (kurkkaa tästä ihonhoitotuotteet) sisältävät mielestäni parhaita tänä vuonna lanseerattuja uutuustuotteita. Nostan mukaan myös muutamia vuoden aikana löytämiäni helmiä vaikka ne eivät tämän vuoden uutuuksia olisikaan. Nämä vuoden parhaat meikit tallentuvat Cream Filesin arkistoihin.

LUMENE INVISIBLE ILLUMINATION DEWY GLOW SETTING SPRAY *

Aloitetaan listaus tuotteella, joka kuuluu sellaiseen kategoriaan, josta en ole koskaan aiemmin ollut kovin kiinnostunut - nimittäin meikin viimeistely- ja kiinnityssuihkeisiin. Olen kantanut töissä mukanani yhtä meikinkiinnityssuihketta, ja suihkinut sitä vain silloin tällöin. Aina meikin kiinnittäminen kuvausolosuhteissa ei nimittäin ole järkevää, sillä meikkiä korjaillaan päivän aikana jatkuvasti. Suihkauskerrat ovat jääneet siis vain sellaisiin tilanteisiin kun juhlameikin on haluttu kestävän todella hyvin. En ole ryhtynyt kokeilemaan kategorian sisältä muita tuotteita, sillä yhdenkin pullon tyhjentämisessä on ollut haasteita. Oman meikkini kiinnittämiset suihkeella voin laskea yhden käden sormin.

Pidän kosteuttavista suihkeista ja kasvovesistä ja mielelläni raikastan meikkiä sekä yleistä fiilistä niillä päivän aikana. En kuitenkaan ajattele kosteuttavien suihkeiden vaikuttavan meikin kestävyyteen. Varsinaiset kiinnityssuihkeet sen sijaan eivät yleensä tunnu raikkailta kasvoilla tai kosteuta ihoa. Monista niistä jää hieman kalvomainen, joskus jopa kiristävä tunne iholle. Näistä ennakkoasetelmista tartuin tähän Lumenen uutuuteen hieman skeptisesti viime keväänä - sain ilokseni muuttaa ajatukseni siitä, millainen kiinnityssuihke voi olla!

Invisible Illumination -linjaan kuuluva Dewy Glow -viimeistelysuihke tekee iholle mielettömän upean kuulauden. Vaikka kasvoilleen olisi asetellut kaikki hehkuvoiteet ja muut korostukset paikoilleen, tämä suihke vie meikin jollain maagisella tavalla aina seuraavalle tasolle. Siis aivan todella, tuijotan joka kerta peilikuvaa hieman hämmentyneenä! Olen myös ehdottomasti sitä mieltä, että meikkipohja on pysynyt kasvoilla paremmin suihkeen avulla. Juhlia ei juurikaan ole ollut, mutta maskin alla suihkeen tehot pääsevät kunnolla testiin. Iholla on säilynyt raikas tunne ja meikkipohja on pysynyt hyvin paikoillaan.

Suihke on hienojakoinen, tuoksuu hyvältä eikä ole ärsyttänyt herkkiä silmiäni tai ihoa. En ole käyttänyt suihketta joka päivä, mutta olen käyttänyt sitä monta päivää peräkkäin, eikä iholle ole tullut ylimääräisiä epäpuhtauksia. Suihke ei tunnu iholla kalvolta, tahmealta tai kiristävältä vaan todella raikkaalta. Kyseessä on tottakai täysin ylimääräinen tuote, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen jos ekstrakuulaus ja meikin huippuhyvä kestävyys kiinnostaa.

KVD BEAUTY PLANET FANATIC EYESHADOW PALETTE *

KVD Beauty tuli tänä vuonna Sokoksen valikoimaan ja Planet Fanatic luomiväripaletti nousee merkin eyelinerin kanssa ehdottomasti kokeilemisen arvoisiin tuotteisiin. Paletissa on 14 mielestäni kivan erilaista sävyä. Monille paleteille tutut lainalaisuudet toki pätevät: on vaaleita, keskitummia ja tummia sävyjä sekä mattaisia ja kimaltelevia sekaisin. Silti paletin värikirjo on virkistävän erilainen. Kauniit neutraalit sävyt ovat raikkaalla tavalla vähän perinteisistä poikkeavia ja yllättäviäkin. Paletissa on lämpimiä ja viileitä sävyjä, mutta sävyt ovat harmoniset eivätkä poissulje toinen toisiaan. Yksittäinen väri ei ole selkeästi kylmä tai lämmin vaan kaikkia voi yhdistää toisiinsa ja siksi sävyt sopivat monelle, huolimatta ihon- tai hiustenväristä. Luomivärit ovat tasalaatuisia, superpehmeitä ja vaivattomasti iholle sulavia. Niitä on helppo häivyttää ja helppo lisätä.

Pakkausdesign on myös kehumisen arvoinen! Muovi on pidetty minimissä eikä luomivärinappien alla ole magneetteja. Rasiassa ei myöskään ole ylimääräistä peiliä eikä turhaa sivellintä. Pakkaus on ihanan litteä ja kevyt.

MAC studio radiance Face and Body Foundation *

Kulttimeikkivoiteisiin lukeutuva MAC :in Face and Body uudistui tänä vuonna aiheuttaen suuren huolen meikkitaiteilijoiden kesken - olisiko uusi koostumus yhtä hyvä kuin vanha. Minun mielestäni on! Alkuperäinen on ollut työkäytössäni alusta asti eli noin kahdeksan vuotta. Nyt vaihdan pikku hiljaa loppuun kuluvia pulloja tähän uuteen versioon.

Face and Body meikkivoiteen suursuosio perustuu sen monikäyttöisyyteen: yksi levityskerros meikkivoidetta antaa kevyen peittävyyden, mutta meikkivoidetta voi kerrostaa niin paljon kuin jaksaa ja silti iho näyttää aina ihanan raikkaalta. Uudesta koostumuksesta tulee ehkä aavistuksen enemmän hehkua, mutta ei rasvaista kiiltoa iholle! Tämä meikkivoide kumoaa myös sen uskomuksen, etteivät ohuet meikkivoiteet voisi olla pitkäkestoisia. Tämä pysyy iholla nimittäin todella hyvin. Meikkivoide on kuulunut myös henkilökohtaisiin suosikkeihini ja palaan siihen usein uutuuskokeilujen väleissä. Oma sävyni on C2, sävyvalikoima on todella kattava.

KOSAS CLOUD SET BAKED SETTING & SMOOTHING POWDER

KOSASilta pääsee kaksi tuotetta vuoden parhaisiin ja Cloud Set puuteri on niistä toinen. KOSASia saa tilattua Niche Beautysta, josta tilaamalla tuotteisiin ei tule erillistä tullimaksua. Cloud Set on kevyt ja huomaamaton, mutta himmentää kiillon ja kiinnittää meikkipohjan. Se soveltuu todella hyvin myös puuterista pienellä varauksella pitäville - eli minulle - ja esimerkiksi kuivaihoisille. Puuterin hienojakoinen koostumus ei korosta juonteita edes kuivalla ja ohuella silmänalusiholla. Sävyvalikoima on upean laaja, monellakaan sarjalla ei ole näin kattavaa valikoimaa puutereista. Oma sävyni on Breezy, ehkä kesällä voisin päivittää sävyyn Feathery.

MANASI 7 BEAUTY EVOLUTION ALL OVER COLOUR

Manasin voidemaista poskipunaa minun on pitänyt kokeilla jo pitkään. Kyseessä ei siis ole tämän vuoden uutuustuote. Sain vihdoin aikaiseksi tilata sävyjä ja vitsit kuinka ihana koostumus poskipunassa onkaan! All Over Colour ampaisi heti kaikkien ikinä kokeilemieni voidemaisten poskipunien kärkisijoille. Koostumus on sopivan voidemainen, jotta sävy levittyy tasaisesti ja vaivattomasti, mutta ei rasvainen. Siitä jää iholle kaunis kuulaus, mutta ei rasvaista kiiltoa. Voidepuna ei tunnu iholla miltään eikä iho jää liian tahmeaksi. Sävyjä on 16 Bangerheadin ja 14 Niche Beautyn valikoimassa.

Tähän mennessä olen kokeillut sävyä Dianthus, joka on tosi kaunis pirteä pinkki poskilla ja lämmintä syvää persikkaista sävyä Gazania. Etruscan ja Bisque kiinnostavat seuraavaksi.

ILIA BEAUTY NIGHTLITE BRONZING POWDER *

Myös ILIA Beautylta on tällä listalla useampi tuote. Tutustuin ILIAan viime vuonna, joten kaikki suosikkini ovat siinä mielessä melko uusia. Tänä vuonna merkiltä ilmestyi aurinkopuuteri ja hehkupuuteri, jotka molemmat sain testiin Liinun Organic Beautysta. Aurinkopuuteri pääsi tämän vuoden parhaisiin sen todella miellyttävän koostumuksen vuoksi. Puuteri on ihanan ohut iholla ja sitä on helppo kerrostaa. Kuivaltakaan iholta ei katoa hehku puuterisen tuotteen vuoksi eikä lopputulos ole koskaan tunkkainen. Taputtelen pullealla siveltimellä tätä silkkisen pehmeää puuteria kasvojen korkeimpiin kohtiin imitoimaan aurinkoista fiilistä iholla.

Liinun Organic Beautysta saat sävyä Drawn In, joka minullakin on. Bangerheadilla on valikoimassa myös tummempi sävy Novelty.

LUMENE LONGWEAR EYEBROW DEFINER *

Myös Lumenelta listalle pääsee toinenkin tuote, nimittäin supertarkka kulmakynä. Kynä täyttää kaikki vaatimukset! Sen kärki on tarkka, joten yksityiskohtainenkin kulmien täyttely onnistuu. Viisi sävyä on valittu todella onnistuneesti, ne sopivat aikalailla kaikille. Vahamainen kynä on sopivan pehmeä ja jälki levittyy ihoon vaivattomasti. Sävy myös pysyy hyvin kulmien joukossa. Kynän toisesta päästä löytyy siro, mutta napakka kulmaharja, joka harjaa kulmat kunnolla. Oma sävyni on harmaanruskea nro 3.

KOSAS REVEALER SUPER CREAMY + BRIGHTENING CONCEALER

KOSASin peitevoiteesta tuli heittämällä tänä vuonna eniten käyttämäni peitevoide. Se on todella peittävä ja silti kevyen voidemainen. Peitevoide sulautuu iholle kauniisti, peittää hyvin ja pysyy paikoillaan loistavasti. Voide asettuu iholle huomaamattomasti, ei keräänny juonteisiin eikä näytä iholla liian kuivalta. Sen voi halutessaan kiinnittää Kosasin unelmanohuella puuterilla eikä silmänalusista siltikään tule liian kuivan näköiset. Voiteesta jää kaunis luonnollinen kuulaus, joka sekin tekee tummasta silmänalusihosta vielä astetta raikkaamman näköisen. Sävyjä on upeat 28 ja itselleni parhaiten sopii 03W. Tilasin peitevoiteeni Niche Beautysta.

ILIA BEAUTY BALMY TINT LIP HYDRATING LIP BALM *

Tästä ILIAn sävytetystä huulivoiteesta on tullut arjen lempparini. Huulivoiteen kosteuttavuus ja hoitavuus sekä kaunis sävy yhdessä tuubissa on lyömätön yhdistelmä! Monissa tällaisissa tuotteissa on sävyvalikoimaa vain muutaman puikon verran, mutta ILIA on poikkeus. Valittavana on kauniita nudesävyjä (vaikka Hold Me tai Faded), pirteitä marjaisen sävyjä (esimerkiksi Lullaby ja Runaway), mutta myös kunnon värejä (kokeile Heartbeats tai Lady). Puna kuluu huulista nätisti eikä keräänny suunpieliin päivän aikana. Huulirasvaa ei myöskään tule yhtään ikävä.

MÁDARA DEEP MATTER BOLD VOLUME MASCARA *

Mádaran uutuus oli onnistunein luonnonkosmetiikan ripsivärilanseeraus tänä vuonna. Vuosi oli selvästi ripsivärien vuosi - tai ainakin koen testanneeni niitä tänä vuonna tavallista enemmän. Deep Matter kerrostuu todella hyvin ja tekee näyttävät, todella mustat ripset. Erotteleva muoviharja on suosikkini, sillä onnistuu erottelun lisäksi myös tuuheus ilman paakkuja ja ripsien kerrostaminen pidemmäksi. Ripsari ei varise tai sotke päivän aikana. Massa on todella mustaa ja ripsaria levittyy ripsiin tasaisesti.

Yleensä vain vedenkestävät koostumukset pitävät minulla taivutuksen, mutta tämän kanssa taivutus pysyy yllättävän kivasti.

KJAER WEIS HUULTENRAJAUSKYNÄ SÄVYSSÄ ROSE *

Kjaer Weisin huultenrajauskynissä on paljon hyviä sävyjä ja kynien koostumus on miellyttävä. Pehmeä kynä levittyy helposti, mutta myös pysyy hyvin sopivan vahamaisuuden vuoksi. Tänä vuonna löysin ihanan nudesävyn, jota olen käyttänyt joka päivä huulirasvan tai ILIAn sävytetyn huulivoiteen kanssa. Sävyni on Rose, mutta valikoimasta löytyy 10 sävyä, joista valita.

SHISEIDO MICROLINER INK *

Tämän vuoden kirkkaasti parhain rajauskynä on Shiseidon geelimäinen ja todella kapea rajauskynä useassa eri värissä. Omaksi suosikikseni nappasin sävyn 08 Teal, mutta valikoimassa on klassisen mustan ja ruskean lisäksi myös muun muassa keltainen, violetti ja viininpunainen. Superohuella kärjellä onnistuu halutessasi todella terävä kissarajaus. Koostumus on geelimäinen ja pehmeä, ja kynä levittyy hyvin tasaisesti ja vaivattomasti. Kynää kannattaa kiertää hylsystä ulos maltilla, sillä kärkeä ei saa kierrettyä enää takaisin kynään.

Lue myös: vuoden 2021 parhaat ihonhoitotuotteet.

 

RELATED POSTS


RAIKKAAN MEIKKIPOHJAN UUSIMPIA SUOSIKKEJA

RAIKKAAN MEIKKIPOHJAN UUSIMPIA SUOSIKKEJA

VUODEN PARHAAT 2021- IHONHOITO

VUODEN PARHAAT 2021- IHONHOITO