MOI FOREST - METSÄPÖLYÄ IHOLLESI

MOI FOREST - METSÄPÖLYÄ IHOLLESI

Moi Forest -tuotteet sisältävät suomalaisten yliopistojen kehittämää mikrobiuutetta.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt PR-tuotteita

Varmasti tämän vuoden mielenkiintoisin tuotelanseeraus on kotimainen Moi Forest. Kun sain kuulla, että Helsingin ja Tampereen yliopistojen kehittämää Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta tullaan purkittamaan vartalovoiteesiin, en meinannut malttaa odottaa tuotteiden lanseerausta. Moi Forest -tuotteiden sisältämä metsäpöly on luotu vahvistamaan mikrobiomiamme ja taustalla on useita tutkimuksia ja kokeita, jotka todistavat metsäpölyn tehokkuuden.

Ihon mikrobioimista on keskusteltu jo jonkin verran, probiootit ja prebiootit alkavat olla kosmetiikassa jo hyvinkin tuttuja. Mikrobiomia vahvistavia tuotteita ja kokonaisia uusia sarjoja syntyy koko ajan lisää. Mikrobiomiystävälliset kosmetiikkatuotteet ja mikrobiomia vahvistavat tuotteet ovatkin varmasti tämän vuoden yksi isoimmista kauneustrendeistä. Pro- ja prebiootit kosmetiikassa ovat yksi innovaatio, Moi Forest vie mikrobiomiajattelun seuraavalle tasolle.

Moi Forest -tuotteet sisältävät Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta, joka koostuu tuhansista bakteereista, viruksista ja hiivoista. Suomen luonnosta tuleva Reconnecting Nature™ -mikrobiuute vahvistaa tutkitusti immuunijärjestelmää. Innovaation taustalla on Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteinen Adele-hanke, jossa kehitetään tapoja ehkäistä immuunivälitteisten sairauksien syntyä. Immuunivälitteisiä sairauksia ovat mm. useimmat allergiat, astma, autoimmuunisairaudet sekä tulehdukselliset suolistosairaudet. Nämä sairaudet ovat yleistyneet huimasti ja nykykäsityksen mukaan vähentynyt ja yksipuolistunut mikrobialtistus olisi yleistymiselle yksi selittävä tekijä. Toistuvaa luontoaltistusta pidetään keskeisenä keinona ennaltaehkäistä näitä sairauksia.

Luontoaltistukseen ei kaupungissa asuville kuitenkaan ole mahdollisuutta välttämättä joka päivä, joten Moi Forest -tuotteiden päivittäinen käyttö on vaihtoehto metsäkäynnille. Valikoima sisältää tällä hetkellä kaksi erilaista voidetta, jotka sisältävät metsäpölyä niin suuren pitoisuuden, että voide riittää antamaan vahvistusta mikrobiomille. Mikrobiuutteen sisältämät mikrobit pystyvät harjoittamaan immuunisysteemiä ihon kautta. Tutkimusten mukaan jo kahden viikon säännöllinen käyttö voi parantaa koko elimistön mikrobiston monimuotoisuutta. Ensimmäinen Reconnecting Nature™ -mikrobiuutteen vaikutuksista tehty tutkimus terveillä kaupungeissa elävillä aikuisilla osoitti, että metsäpölyn hierominen ihoon kahden viikon ajan vaikuttaa ihon mikrobiston lisäksi myös suolistomikrobeihin. Helsingin ja Tampereen yliopistojen toteuttamaan tutkimukseen pääset tästä.

Suoliston terveydestä ja sen vaikutuksesta ihmisen hyvinvointiin tiedetään paljon ja aiheesta puhutaan yleensä ravinnon yhteydessä. Yhä enemmän keskustellaan myös siitä, että myös sillä, mitä laitamme ihollemme, on vaikutusta suolistomme hyvinvointiin. Ihon ja suoliston mikrobeilla on yhteys ja käyttämällämme kosmetiikalla voi olla yhteys suolistomme mikrobiomiin. Ihon ja suoliston mikrobit kommunikoivat keskenään keskushermoston ja verenkierron välityksellä ja ohjaavat näin osaltaan immuunisysteemimme toimintaa.

DSCF6196-2.jpg

BABY CREAM*

2-3 ensimmäistä ikävuotta ovat tärkeää aikaa ihmisen immuunipuolustuksen kehittymisen kannalta. Vauva- ja taaperoaikana elimistö opettelee tunnistamaan sopivia mikrobeja, jotka voivat asettua pysyvästi kehoomme. On tärkeää, että lapsen elimistö saa riittävästi kontaktia erilaisiin mikrobeihin. Kaupungissa lapsi ei välttämättä pääse riittävästi luontoon tai luonto ympärillä on yksipuolista, joten Moi Forestin Baby Cream on kehitetty tukemaan vauvan ja lapsen riittävää luontoaltistusta. Voidetta voi hieroa lapsen selkään tai sääriin kerran päivässä. Suositeltu alue on kooltaan noin 10 x 20 senttimetriä. Metsäpölyaltistuksen vaikutuksista päiväkotiympäristössä voit lukea lisää tästä tutkimuksesta sekä Ylen artikkelista täältä ja täältä.

Ero kahden eri voiteen välillä on muissa ainesosissa kuin metsäpölyssä - vauvoille tarkoitettu voide sisältää mahdollisimman rauhoittavia ainesosia ja se on suunniteltu vauvan erityisen herkkä iho mielessä. Vauvavoiteesta on myös jätetty tuoksuallergeenit kokonaan pois, joten tuoksuallerginen aikuinenkin voi tarttua tähän voidetuubiin.

MULTIPURPOSE CREAM*

Multipurpose Cream sopii kaikenikäisille, joten sitä voivat käyttää niin aikuiset kuin lapsetkin. Myös monitoimivoidetta on tarkoitus levittää iholle kerran päivässä noin 10 x 20 senttimetrin kokoiselle alueelle. Voidetta voi levittää mille tahansa kuivalle ihoalueelle ja sitä voi käyttää myös kasvonaamion tavoin. Jos käytät voidetta naamiona, anna sen vaikuttaa iholla vähintään 20 minuutin ajan.

Metsäpölyjauhetta on Moi Forest -tuotteissa korkea pitoisuus, joten kummastakin voiteesta jää iholle metsäisiä hippuja. Metsäpöly ei itsessään juuri imeydy ihoon vaan käynnistää ihon pinnalla vastustuskykyä vavistavan signalointiketjun mikrobien kautta. Hiput eivät häiritse käytössä, eivätkä esimerkiksi värjää vaatteita tai lakanoita.

Olen aloittanut oman kokeiluni voitelemalla Multipurpose Cream voidetta sääriin tai käsivarsiin. Voiteita voi käyttää kuka tahansa, jonka luontoaltistus jää arjessa pieneksi.

Tutustu Moi Forest -tuotteiden taustalla oleviin tutkimuksiin.

 
 

RELATED POSTS


AURINKOINEN MEIKKIPOHJA

AURINKOINEN MEIKKIPOHJA

KUORINTA JA SHEET MASK - VOITTAMATON KEVÄTKAKSIKKO

KUORINTA JA SHEET MASK - VOITTAMATON KEVÄTKAKSIKKO