KESÄN 2022 SUOSIKIT AURINKOVOITEISTA

KESÄN 2022 SUOSIKIT AURINKOVOITEISTA

Joka kevät lanseerataan upeita uutuuksia aurinkovoiteisiin. Poimin yhteen tämän kevään ja kesän mielestäni parhaimmat.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt saatuja PR-tuotteita

ULTRA VIOLETTE LEAN SCREEN SPF50

Australialainen suurta kiinnostusta herättänyt aurinkovoidemerkki Ultra Violette tuli keväällä Ruotsin Sephoran valikoimiin ja on sieltä nyt todella helposti tilattavissa. Sarjan valikoimasta löytyy enemmän niin kutsutusti perinteisiä eli kemiallisia aurinkovoiteita. Itselläni suosin fysikaalisia aurinkosuojia, jotka sisältävät mineraalifilttereitä, mutta tästä jutusta löydät myös klassisia aurinkovoiteita. Jokainen valitkoon siis sen itselleen parhaiten sopivimman - kaikista tärkeintä on löytää voide, jota oikeasti tulee käyttäneeksi.

Palataanpa tuote-esittelyyn - tilasin siis keväällä testiin Ultra Violetten Lean Screen aurinkovoiteen, jossa suojaus tulee fysikaalisista mineraalifilttereistä. Suojakertoimen 50 sisältävä voide on täyteläinen, mutta levittyy kivasti. Voide on sävytetty, mutta koen, ettei ainakaan omalle iholleni sävytetty voide sulautuu hyvin. Fysikaalisen aurinkosuojan haaste vaaleasta pinnasta on siis ratkaistu tämän voiteen kohdalla pienellä sävyllä. Voide vaikuttaa häviävän ihoon. Täyteläinen voide levittyy kasvoille hyvin, mutta jättää ihon melko kiiltäväksi heti levityksen jälkeen. Voiteen asettumisessa ja imeytymisessä iholle menee pieni hetki, mutta hetken kuluttua lopputuloksena on kaunis kuulaus eikä rasvainen kiilto.

Voide on sopinut myös herkille silmilleni silmänympärysiholle, joka ei ole taattua ihan kaikissa luonnonkosmetiikan aurinkovoiteissa. Kemiallisissa aurinkovoiteissa on useita, jotka saavat silmäni kirvelemään ja vuotamaan. Lean Screen aurinkovoiteessa ei myöskään ole tuoksua. Pumpputuubi on kätevä ja pullo tyhjentyy viimeistä pisaraa myöten. Voide suojaa tottakai ihoa sekä UVA- että UVB -säteiltä. Tämä tuubi jää ehdottomasti aurinkovoiteiden rosteriini.

PATYKA HIGH PROTECTION DARK SPOT CORRECTING FLUID SPF30 *

Patyka lanseerasi viime kesänä pankin räjäyttäneet aurinkovoiteet, jotka saivat hehkutusta niin vannoutuneiden luonnonkosmetiikan kuin perinteisten suojien nimeen vannovien aurinkosuojakäyttäjien keskuudessa. Tänä keväänä Patyka jatkaa upeiden aurinkosuojien valikoimaansa.

Kyseessä on Patykan mukaan hoitotuote, jota voi käyttää ympäri vuoden päivittäin - ja koostumukseltaan voide sulautuukin ihoon tosi kivasti sekä asettuu muun ihonhoidon joukkoon saumattomasti. En silti vaihtaisi kosteusvoidetta tähän, etenkään jos alla ei ole tehokas seerumi ja öljy, sillä megakosteuttavasta tuotteesta ei ole kyse vaikka eroa selvästi ihan perinteiseen aurinkovoiteeseen onkin.

High Protection Dark Spot Correcting Fluid -voiteen koostumuksessa on erityisesti huomioitu pigmenttilaikut, eli ainesosissa on pigmenttimuutoksia ehkäiseviä ja jo muodostuneita häivyttäviä raaka-aineita. Siinä missä Patykan keltaisessa tuubissa oleva aurinkovoide oli viime kesän ehdottomasti hehkutetuin aurinkovoide, tämä ei sinänsä korvaa aiempaa tai vähennä hehkutusta. Tuotteet ovat melko erilaiset. Valitsisin keltaisen tuubin kesäpäivien ulkoiluun, rantapäiviin ja ehdottomasti keskikesän paahteeseen tai rantalomalle. Fluidi sopii päivittäiseen käyttöön, mutta erityisen hyvin kaupunkiolosuhteisiin ja kun iholleen kerrostaa myös muita tuotteita. Patykan keltaisen tuubin aurinkosuoja tekee iholle aika mattaisen lopputuloksen, tästä fluidista iholle jää kaunis kuulaus, joka sopii meikin alle täydellisesti.

VICHY CAPITAL SOLEIL UV-AGE DAILY SPF50 *

Koska meillä kaikilla ei ole samat kriteerit aurinkosuojan valintaan niin nostan tälle listalle myös muutaman perinteisen aurinkovoidepuolen apteekkituotteen. Yksi niistä on Vichyn tämän kevään uutuus, joka sisältää suojakertoimen 50. Tämä fluidi soveltuu pahimmallekin skeptikolle, jonka mielestä jokaisesta aurinkosuojatuotteesta jää tahmea tunne iholle. Tämä on mennyt läpi erittäin nirson aurinkovoidekäyttäjän kriteereistä ja voin sitä siksi suositella.

Fluidi levittyy todella kauniisti iholle muun ihonhoidon perään ja meikki asettuu saumattomasti voiteen päälle. Ei sovi itselleni silmänympärysiholle, mutta testihenkilölleni sopii erinomaisesti, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla. Suojaa todella tehokkaasti. Annoin voiteen kokeiluun henkilölle, jolla on todella herkästi auringossa palava iho ja suojausteho säilyi hyvin eikä punoituksesta ollut tietoakaan.

MEDIK8 ADVANCED DAY EYE PROTECT SPF30 *

Silmänympärysiholle tarkoitettu aurinkosuojavoide on harvinainen tuote vaikka todella toivoisin, että valikoimaa tähän tuotekategoriaan tulisi lisää. Kuten aiemmin mainitsin, silmäni reagoivat monen aurinkosuojavoiteen kanssa, mutta tämä voide on sopinut myös omalle herkälle silmänympärysiholleni.

Voide on keskitäyteläistä ja levittyy kivasti. Niinä päivinä kun olen levittänyt tätä silmien ympärille olen jättänyt silmänympärysvoiteen välistä - yhdessä ne olisivat vähän liikaa, etenkin meikin alle. Ja kyseessä onkin Medik8:n Advanced Day -hoitolinjan tuote, joten voiteessa yhdistyvät kosteutus ja suojaus auringolta. Voide tuoksuu todella miedosti.

LA ROCHE POSAY ANTHELIOS UVMUNE 400 SPF50+ INVISIBLE FLUID *

Toinen tämän kevään suosikkini perinteisistä apteekkiaurinkovoiteista on ultrakevyt La Roche Posayn UVMune 400 SPF50+ Invisible Fluid. Olen kokeillut tätä töissä ja koostumus sopii jopa todella tummalle iholle, sillä se ei jätä häivähdystäkään vaaleasta pinnasta iholle. Voide sulautuu siis ihoon aivan täysin. Koostumus on hyvin nestemäistä, joten annostellessa pullosta tulee reippaasti. Tämä on toki positiivista aurinkosuojan kohdalla, sillä riittävä määrä takaa oikean suojauksen. Muista siis annostella aurinkosuojavoidetta runsaasti!

La Roche Posayn aurinkosuojavoide suojaa ihoa suojakertoimella 50+ ja tietenkin niin UVA- kuin UVB -säteiltä. Brändi mainitsee voiteen suojaavan vielä erityisen pitkiltä UVA-säteiltä. UVA-säteet ovat niitä säteitä, jotka aiheuttavat ihossamme auringon vaurioita viiveellä. Ne ovat vastuussa pigmenttimuutoksista, ihon ennen aikaisesta vanhenemisesta ja saavat aikaan sekä välittömän että viivästyneen rusketuksen. UVA-säteet läpäisevät värittömän lasin eli ikkunan, pilviä ja keveitä vaatteita.

Voide on hajusteeton ja se asettuu todella kauniisti myös meikin alle. Ehdottomasti hyvä valinta tummalle iholle, tahmaisuutta ja rasvaisia tuotteita välttävälle ja hänelle, joka haluaa iholle todella huomaamattoman näköisen ja tuntuisen suojauksen.

AVÈNE SUN CLEANANCE SPF50+ *

Viimeinen apteekkivoiteiden suosikkini on tämän kevään uutuus Avénelta. Cleanance on Avénen ihonhoitolinja epäpuhtaalle, herkästi tukkeutuvalle ja rasvoittuvalle iholle. Hoitolinjaa täydentää nyt myös erityisen herkästi aurinkosuojista tukkeutuvalle iholle ajateltu Sun Cleanance SPF50+.

Voide suojaa UVA- ja UVB-säteiden lisäksi myös näkyvältä sinivalolta. Perinteisistä apteekkivoiteista tässä Avénessa on mielestäni miellyttävin tuoksu. Voide ei ole täysin hajusteeton, mutta hyvin mieto. Avéne on tunnettu herkän ihon tuotesarja. Ihoni menee herkästi tukkoon fysikaalisista ja kemiallisista aurinkovoiteista, mutta tämän Avénen voiteen kanssa iho tukkiutuu kaikista vähiten eikä voide kirvele silmiäni.

Voiteessa on vaaleankeltainen sävy ja se häipyy monille ihonsävyille. Erityisesti akneihoisen kannattaa tarttua tähän purkkiin, sillä voide ennaltaehkäisee auringonvalon aiheuttamia jälkiä akneiholla. Voide jättää todella huomaamattoman pinnan iholle eikä tunnu lainkaan tahmealta. Lopputulos on luonnollisen mattainen.

COMFORT ZONE SUN SOUL FACE CREAM SPF30 *

Comfort Zonen aurinkosuojavoide sisältää sekin perinteisiä kemiallisia aurinkosuojafilttereitä, mutta suuri osa voiteen ainesosista on luonnollista alkuperää. Vesistöt on otettu huomioon myös tämän voiteen suunnittelussa ja ainesosista 79,8% on biohajoavia. Pidän brändeistä, jotka jakavat tällaista tietoa pakkaustensa kyljessä. Tämän artikkelini kemiallisia aurinkosuojafilttereitä sisältävät tuotteet eivät sisällä nano-kokoisia aurinkosuojapartikkeleita.

Voide levittyy hyvin ja tuntuu iholla kevyeltä. Se ei jätä iholle rasvaista tunnetta vaan sulautuu ihoon kivasti. Koostumus on kuitenkin perinteisen voiteen kaltainen ja mukana on myös kosteuttavia ainesosia hoitamaan ihoa kesäauringossa. Tuoksu on miellyttävä ja suhteellisen mieto. 60 millilitran pakkauksessa on hyvä hinta-laatusuhde.

BYRAILI NATURAL SUN CREAM SPF30 *

Palataan vielä takaisin fysikaalisen aurinkosuojan sisältämiin suosikkeihini. Nimittäin kotimaisen ByRailin aurinkovoide on yllättänyt todella positiivisesti! Listaus on aina hyvä päättää kotimaisella, lähituotantona tehdyllä voiteella. Legendaarisen meikkitaiteilijan Raili Hulkkosen ByRaili -sarjan tuotteet tehdään Suomessa.

Voide levittyy iholle kauniisti ja sopii erinomaisesti meikin alle. Tuoksu on pirteä ja hieman jopa hedelmäinen. Voide imeytyy hyvin eikä iholle jää selvää vaaleaa pintaa. Ihanteellinen voide on mielestäni kuivalle iholle sen aavistuksen täyteläisemmän koostumuksen vuoksi.

 

RELATED POSTS


VIIMEAIKAISIA MEIKKISUOSIKKEJA

VIIMEAIKAISIA MEIKKISUOSIKKEJA

ESITTELYSSÄ: COULEUR CARAMEL

ESITTELYSSÄ: COULEUR CARAMEL