TOIVEARTIKKELI: LUONNONKIHARAN HIUKSEN HOITOVINKIT

TOIVEARTIKKELI: LUONNONKIHARAN HIUKSEN HOITOVINKIT

VINKIT LUONNONKIHARAN TAI TAIPUISAN HIUKSEN HOITOON JA MUOTOILUUN.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä.

Saan kyselyitä hiuksistani Instagramissa usein ja tuotevinkkejä luonnonkiharalle hiukselle kysellään paljon. Tässä siis toivotusti tuotteet, joilla hoidan kuivaa ja välillä oikuttelevaa päänahkaani, sekä kuivia, luonnostaan taipuvaisia hiuksiani.

Oriben shampoo ja hoitoaine ovat toimineet hiuksilleni jo monen vuoden ajan erinomaisen hyvin. Tänä keväänä löysin John Masters Organics -sarjan hiuslakan, johon rakastuin täysin, joten aloitin myös tämän sarjan laajemman testailun.

Kiinnostaisi löytää myös luonnonkosmetiikan puolelta erityisen hyvä shampoo ja hoitoaine, mutta tähän mennessä kaikki kokeilemieni ovat olleet liikaa herkälle päänahalleni ja se kutisee pesun jälkeen mielipuolisen paljon. Luonnollisen puolen tuotteissa on usein paljon tuoksuja ja kerran sain todella voimakkaasti tuoksuvasta shampoosta herkkyysreaktion ja olin punainen päänahasta rintakehään saakka. Luonnonkosmetiikasta siis kiinnostaisi mahdollisimman hellävarainen ja mieto shampoo sekä hoitoaine. Ehdottakaa kommenteissa, jos teillä on suosikkeja!

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että säännölliset käynnit kampaajalla ovat kotihoidon ohella todella tärkeitä. Sillä, kuka hiuksesi leikkaa ja miten hän ne leikkaa, on todella suuri merkitys. Kun hiukset on leikattu hyvin ja hoidettu kampaajalla, on hoitaminen kotona helpompaa. Kampaajalle ei kannata mennä aina vain silloin kun tilanne on jo ihan riistäytynyt käsistä. Vaikka et värjäisi hiustasi ja joutuisi juurikasvun takia käymään kampaajalla, siellä kannattaa silti käydä säännöllisesti. Hyvä tehohoito, ammattilaisen tekemä päähieronta, sävyn kirkastaminen - kaikki ovat terveelle hiuspohjalle ja hiukselle tärkeitä. Kuulun niihin, jotka kannustavat itselleen juuri sen oikean kampaajan löytämisessä. Kampaajani on Sanni Syd Hiusloistossa.

Kampaajalla kannattaa siis ottaa lisäpalveluita ja tehohoitoja. Omaa hiustani ei värjätä tai sävytetä koskaan ilman, että samalla tehdään Olaplex-hoito. Vannon Olaplexin nimiin täysin, se pitää hiukseni vahvoina ja ehkäisee niiden katkeilua. Olen käyttänyt Olaplexin tuotteita myös kotioloissa.

DSCF1010-2.jpg

PESUUN JA HOITOON:

Esittelyssä nyt jo vuosien ajan käytössä olleet tuotteeni. Oriben tuotteet ovat luksusta ja ymmärrän jos joku sivuuttaa ne hinnan vuoksi, mutta kaikki tuotteet ovat olleet riittoisia ja kun löytää yhden hyvän, jossa pysyy, säästää yleensä rahaa kun ei harhaile tuotteiden välillä.

Oribe Serene Scalp Balancing Shampoo

Tämä päänahkaa tasapainottava shampoo sopii hyvin herkälle päänahalle. Todella moni shampoo kutittaa päänahkaani pesun jälkeen, mutta tämän avulla päänahka tuntuu tasapainoiselta ja hyvinvoivalta.

Shampoon vaikuttavana ainesosana on salisyylihappo, joka kuorii päänahkaa hellästi pesun yhteydessä. Salisyylihapolla on kyky puhdistaa ihohuokosia myös sisäpuolelta ja liuottaa talia sekä kuollutta ihosolukkoa tehokkaasti. Samalla se supistaa ihohuokosia. Pesuvälini on aina ollut melko pitkä, pesen hiukset kaksi tai kolme kertaa viikossa.

Shampoo vaahtoaa runsaasti, joten pieni määrä riittää ja hiukset sekä hiuspohja tuntuvat pesun jälkeen puhtailta, mutta eivät liian kuivilta.

Oribe Intense Conditioner for Moisture & Control

Oriben Intense Conditioner on paras hoitoaine, jota olen koskaan hiuksilleni testannut. Se hoitaa ja ravitsee hiuksia silminnähden ja tekee niistä todella helposti selvitettävät, mutta ei ikinä latista hiusta! Sen vaikuttavina ainesosiana on useita erilaisia proteiineja, jotka kaikki ravitsevat, vahvistavat ja rakennepaikkaavat hiusta.

Löysin tämän tuotteen kampaajani suosituksesta kun värjäsimme hiustani lähes valkoiseksi ja halusin tehdä kaikkeni, jotta vaalennus ei vaurioittaisi hiustani. Huomasin jo silloin hiuksissani nopeasti eron kun aloitin tämän hoitoaineen kanssa. Myös sävy pysyi kirkkaana ja hyvänä kampaamokertojen välissä.

Voit säästellä hoitoainetta ja käyttää sitä tehohoitona pari kertaa viikossa, jos peset hiustasi usein. Itse käytän sitä jokaisella pesulla, sillä pesukertoja on vain muutama viikossa. Myös tämä tuubi on todella riittoisa, sillä pieni määrä riittää.

Pidän myös ranskalaisesta apteekkisarjasta nimeltä Klorane, mutta Yliopiston Apteekissa on harmillisesti ainoastaan kolme tuotetta sarjalta. Tulisipa lisää! Käytän Nourishing Shampoo with Mango Butter shampoota ja Nourishing Conditioner with Mango Butter hoitoainetta. Ainakin shampoota voi tilata esimerkiksi Look Fantasticilta, mutta ennen tätä kevättä roudasin pullot aina mukanani Etelä-Euroopan apteekeista.

DSCF1119-2.jpg

HIUSÖLJY AINA KOSTEAAN HIUKSEEN:

Sebastian Dark Oil

Hiusöljyssä pätee sama hoitovinkki kuin kasvoöljyssä - levitä öljy aina kosteisiin hiuksiin, jolloin öljy auttaa hiusta sitomaan ja säilyttämään kosteuden itsessään. Levitän öljyn aina pyyhekuiviin hiuksiin. Keskityn levityksessä latvoihin, mutta lopuksi levitän käsistä viimeisetkin öljyt kaikkialle hiuksiin.

Sebastianin Dark Oil on hiusöljyjen klassikko. Olen kokeillut monta hyvää öljyä ja niissä ei ole ollut mitään vikaa, silti palaan aina tähän pulloon. 95ml pullo on mielettömän riittoisa ja kestää käytössä varmaan vuoden…

Öljy on väritöntä ja kevyttä, mutta ei liian juoksevaa. Se tuntuu suojaavan ja ravitsevan hiusta tehokkaasti, mutta siitä ei tule tahmea tai latistunut lopputulos hiuksiin. Rakastan myös öljyn tuoksua, joka on aivan mielettömän ihana.

HARJAAMISEEN:

Tangle Teezer Wet Detangler *

Klassikko Tangle Teezer on ihan super hyvä hiusharja, mutta paras harja hiusteni selvittelyyn on Wet Detangler versio. Sen piikit ovat pidemmät kuin tavallisen TT:n, oikein muuta eroa en itse harjasosasta keksi. Harjan piikit selvittävät hiukset aivan tyvestä asti, mutta harja ei katko hiuksia harjauksessa. Huomaan sen siitä, että harjaan kertyy lähinnä irronneita hiuksia, mutta ei lyhyempiä katkenneita. Piikit tuntuvat päänahassa asti ja pidän niiden stimuloivasta vaikutuksesta.

Nimestä huolimatta käytän harjaa myös hiusteni harjaamiseen kuivana. Harjan piikit on kiinnitetty täydellisin etäisyyksiin harjaan, sillä harjakset eivät avaa kiharaa tai lainetta liikaa. Liian tiheä harja on luonnonkiharalle hiukselle haastava ja voi pörröttää hiusta vain lisää.

DSCF1028-2.jpg

MUOTOILUUN:

Oribe Créme for Style

Oriben muotoiluvoide tuo kiharan esille luonnonkiharasta hiuksesta, mutta taltuttaa pörröisyyden sen ympäriltä. Muotoiluvoiteessa on juuri sopiva yhdistelmä pitoa ja hoitavuutta, se tuntuu hiuksissa kuivuessaan kevyeltä. Voide ei siis jätä hiuksiin liian tahmeaa tunnetta kun se kuivuu.

Levitän muotoiluvoiteen pyyhekuiviin hiuksiin pesupäivänä, mutta käytän sitä myös kuiviin hiuksiin muina päivinä kun haluan saada lainetta tai kiharaa enemmän esille. Tuote sopii hyvin myös hiukselle, johon tekee lainetta raudalla, sillä voide valmistelee hiuksen kuumille laitteille.

Pieni määrä riittää, joten tässä tuubissa tulee rahoilleen hyvin vastinetta sillä tuubi on ikuinen.

John Masters Organic Hair Spray

Luonnonkiharalle hiukselle sopii perinteisen hiuslakan sijasta paremmin niin kutsuttu märkälakka, joka kiinnittää hiuksen, mutta samalla ehkäisee pörröisyyttä. Kuiva perinteinen hiuslakka tekee luonnonkiharasta hiuksesta vain hattaraisemman.

John Masters Organicin märkä hiuslakka sopii erityisen hyvin kiharalle ja luonnostaan taipuisalle hiukselle. Se saa kiharan ponnahtamaan paremmin esille ja kiinnittää laineen tai kiharan haluttuun muotoon. Se pitää hiukset paikoillaan todella hyvin ja taltuttaa pienetkin vauvahiukset samantien esimerkiksi ponnarista tai nutturasta.

Suihkuta hiuslakkaa hiuksiin kun ne ovat jo suurilta osin kuivat. Annan lakan hetken imeytyä ja sitten harjaan vielä hiukset läpi. Jos suihkeen lisää liian läheltä, hiuksiin jää märkiä länttejä tuotetta, joten pienen etäisyyden takaa saat tuotteen levittymään tasaisesti.

Lakkaa on saatavilla kahdessa eri koossa, kokeile vaikka pienempää pakkausta alkuun jos olet epäileväinen.

words & photos Eevis Liedes

*PR Sample


Related posts


HOUSE OF ORGANIC LUONNONKOSMETIIKKA PÄIVÄT

HOUSE OF ORGANIC LUONNONKOSMETIIKKA PÄIVÄT

LOPPUKESÄN LUOTTOTUOTE: C-VITAMIINISEERUMI

LOPPUKESÄN LUOTTOTUOTE: C-VITAMIINISEERUMI