TOIVEARTIKKELI: PARHAAT MEIKKISIVELTIMET

TOIVEARTIKKELI: PARHAAT MEIKKISIVELTIMET

Toiveartikkeleissa vastaan teidän lukijoiden toivomiin aiheisiin. Ensimmäisenä vuorossa lempi meikkisiveltimet, niin omassa- kuin työkäytössänikin.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä

**

Haluan aloittaa jutun kirjoittamalla, että kenelläkään ei tarvitse olla näin montaa sivellintä kuin kuvissani on! Ammattini puolesta Cream Files -taloudessa siveltimiä on kymmeniä, ellei satoja.

Jokaisen suosikkisivellin on varmasti melko henkilökohtainen juttu. Mikä sopii toisen käteen ei välttämättä lainkaan tunnu omaan hyvältä. Parhaat löytää vain kokeilemalla.

Nykyään siveltimet melkeimpä pääsääntöisesti tehdään pelkästään synteettisestä karvasta. Synteettistä karvaa olevan siveltimen valmistuksessa ei siis tietenkään ole vahingoitettu eläimiä (tosin en usko, että luonnonkarvaisissakaan siveltimissä on tätä vaaraa enää nykysäädöksillä). Synteettinen karva mahdollistaa siveltimen käytön sekä puuterisiin että voidemaisiin tuotteisiin, joten yleistäen voisi sanoa, että synteettinen sivellin on monikäyttöisempi kuin luonnonkarvainen.

DSCF8985.jpg

Omassa käytössäni on kaikista eniten Ecotoolsin ja Real Techniquesin siveltimiä. Ne ovat superkestäviä, vanhimmat ovat olleet aktiivisessa käytössäni vuosikaudet. Molemmat sarjat ovat kohtuuhintaisia ja koska niiden laatu on niin hyvä, ovat ne aikalailla ikuinen investointi.

Siveltimet meikkivoiteelle ja peitevoiteelle:

Itselleni levitän meikkivoiteen usein sormin, silloin voide tuntuu todella sulautuvan ihoon. Sormin voi levittää niin ohuet meikkivoiteet kuin paksummatkin. Sormin on myös helppo säädellä peittävyyttä; levitellen meikkivoidetta saa ohkasemmin, sormin taputellen peittävyyttä voi kerrostaa.

Litteä meikkivoidesivellin on klassikko ja toimii aina, mutta kannattaa kokeilla myös pyöreitä siveltimiä meikkivoiteen levitykseen. Pyörittelevin liikkein meikkivoiteen saa leviteltyä ohkaisesti. Tällaisesta pyöreäpäisestä meikkivoidesiveltimestä toimii hyvänä esimerkkinä vaikkapa Real Techniquesin Expert Face Brush.

Myös Beautyblender toimii meikkivoiteen levitykseen, silloin meikkivoidetta on helppo kerrostaa ja halutessaan voi tehdä nopeasti paksumman pohjan. Myös peitevoiteelle Beautyblender on erityisen hyvä. Sienellä peitevoiteen kerrostaminen tietylle alueelle onnistuu helposti ja peittävyyttä saa kerralla tarpeeksi. Sormin peitevoidetta joutuu kerrostamaan useamman kerran, sillä sormella tulee aina samalla ottaneeksi peitevoidetta pois iholta.

DSCF8988.jpg

Siveltimet aurinkopuuterille ja poskipunille:

Aurinkopuuterille ja poskipunalle toimivat parhaiten pulleat siveltimet. Aurinkopuuterille kestosuosikkini on Real Techniquesin Blush Brush, jota en koskaan ole käyttänyt sen nimen mukaisesti poskipunaan. Älä siis tuijota siveltimen nimeä vaan käytä sitä mihin haluat. Blush Brush annostelee väriä poskille hyvin ja tasaisesti ja tuote on helppo häivyttää pitkäkarvaisella siveltimellä.

Poskipunalle kestosuosikkini on Real Techniquesin Multitask Brush, jossa on lyhyemmät karvat. Lyhytkarvainen sivellin annostelee aina väriä enemmän kuin pitkäkarvainen. Siksi on hyvä muistaa, että sävyn kevyeen levittämiseen ja häivyttämiseen parhaiten sopiikin pitkäkarvainen sivellin. Myös Ecotoolsin poskipunasivellin kuuluu suosikkeihini. Kicksin omissa siveltimissä löytyy myös hyviä siveltimiä erityisesti aurinkopuuterille ja poskipunalle.

Real Techniquesin siveltimiä saa ostettua yksittäin tai pakkauksissa. Kausittain myyntiin tulee sesonkisiveltimiä (kuten kuvien sinivartiset ja vaaleansinikarvaiset siveltimet). Näitä kokoelmia ja pakkauksia kannattaa ehdottomasti pitää silmällä. Parhaimmillaan kaikki tarvitsemansa siveltimet voi saada kerralla.

DSCF8972-2.jpg

Siveltimet korostustuotteille ja puuterille:

Kaikki siveltimeni ovat kooltaan suhteellisen siroja. Suurin sivellin meikkipussissani on aurinkopuuterille, mutta tavalliseen puuterointiin käytän melko pieniä siveltimiä. Siro sivellin taltuttaa kiillon maltillisemmalta alueelta. Jos siis haluat vähentää kiiltoa nenänpielistä tai kulmakarvojen välistä, onnistuu se sirolla siveltimellä paljon paremmin kuin suurikokoisilla puuterisiveltimillä. Pienehkö sivellin sopii myös parhaiten silmänalusille.

Myös korostustuotteissa, niin voidemaisissa kuin puuterisissakin, toimii parhaiten kapeahko sivellin, jotta hehku osuu kasvoilla juuri oikeaan kohtaan.

Siroja sivellinsuosikkeja yllämainittuihin käyttötarkoituksiin ovat Real Techniquesin Setting Brush ja Ecotoolsin Controlled Setting Brush, joka löytyy ainakin tästä sivellinpakkauksesta.

MACin siveltimiä käytän työkäytössäni paljon. Siveltimet ovat investointi, mutta niiden laatu on ollut moitteeton jo vuosia. Siveltimet ovat pysyneet työkäytössäni todella hyvässä kunnossa vaikka niitä pesee ja desinfioi ihan koko ajan.

Siveltimet silmämeikkiin:

Silmämeikkiin ehdottomasti paras kombo on MACin kolmen sivellintä, joilla onnistuu mikä tahansa silmämeikki. Jos panostat näihin siveltimiin kerran, saat niistä ikuiset kumppanit.

Sivellin 239 on perussivellin luomivärin levitykseen. Tällä siveltimellä saat levitettyä minkä tahansa luomivärin (jälleen puuterisen tai voidemaisen) siististi paikoilleen. Lyhyet karvat annostelevat väriä runsaasti ja luomen saa väritettyä nopeasti ja helposti.

Sivellin 217 on paras sivellin luomivärin häivyttämiseen tai jos haluat luomiväriä ohuen kerroksen. Käytän itse tätä sivellintä esimerkiksi ihonsävyni kanssa samankaltaisten värien kanssa, joiden haluan levittyvän pehmeästi, mutta kevyesti laajalle alueelle. Muiden meikkiä tehdessä käytän tätä sivellintä aina minkä tahansa luomivärin häivyttämiseen. Hyvin häivytetty silmämeikki on aina siistein.

Silmämeikissä tarkimmat yksityiskohdat onnistuu kynämäisellä siveltimellä 219. Tällä siveltimellä luomiväriä saa siististi esimerkiksi alaripsien tyveen. Kynärajausta voi myös pehmittää tällä siveltimellä helposti. Käytän tätä sivellintä myös epäpuhtauksien peittämiseen sillä siveltimen kapealla kärjellä saa annosteltua peitevoiteen hyvin tarkasti oikeaan paikkaan.

Pesuvinkit meikkisiveltimille:

Omat meikkisiveltimet olisi hyvä pestä kerran viikossa. Voit käyttää pesuun esimerkiksi Marseille-palasaippuaa. Kastele sivellin, pyörittele sitä saippuassa ja huuhtele. Anna siveltimen kuivua vaakatasossa pöydällä, jotta liimaus ei huonone ja karvat irtoile ajan myötä. Beautyblenderin voi pestä samalla palasaippualla. Pese meikkisieni myös vähintään kerran viikossa.

words & photos Eevis Liedes


Related posts


NELJÄ IHANAA HYALURONI-HAPPOSEERUMIA

NELJÄ IHANAA HYALURONI-HAPPOSEERUMIA

WOMAN MADE: ANNICA FORSGREN KJELLMAN & SKINCITY

WOMAN MADE: ANNICA FORSGREN KJELLMAN & SKINCITY