ESITTELYSSÄ: SAPIENIC

ESITTELYSSÄ: SAPIENIC

Minimalistinen ihonhoitosarja kaupunkilaiseen tyyliin.

Kaupallinen yhteistyö Sapienic

Ihonhoitoon jos johonkin keksitään koko ajan uusia innovaatioita. Mutta onko “uutta, parempaa ja enemmän” sitten ihomme kannalta hyvä ajattelutapa? Ei välttämättä. Etenkin jos tarkastelee atopian, aknen ja ekseeman yleistymistä kovalla vauhdilla. Vaikuttaa siltä, ettei “lisää on enemmän” ajattelutavasta löydykään avainta onneen ja parempaan ihoon. Ihominimalismi kiinnostaa, mutta haluan tuotteilta silti tehokkuutta ja monipuolisia hoitavia ominaisuuksia. Ihominimalismia tutkiessani törmäsin uuteen sarjaan, joka haluaa viedä ihonhoidon kaksi miljoonaa vuotta taaksepäin. Esittelyssä mikrobiomia hellivä, etelä-afrikkalainen luonnonkosmetiikkasarja Sapienic, jonka kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja muovi- sekä hiilineutraaleja.

Mikrobiomista olen kirjoittanut monesti ennenkin, mutta lyhyenä kertauksena: monimuotoinen mikrobiomi on terveen, tasapainoisen ja hyvinvoivan ihomme perusta. Vaurioitamme ihomme mikrobiomia esimerkiksi liian voimakkailla pesuaineilla, suurella määräällä kosmetiikkaa, liiaallisella kuorinnalla tai muilla voimakkailla hoidoilla. Myös yleinen elintapamme vaikuttaa mikrobiomin monipuolisuuteen; vähäinen yhteys luontoon, stressi, kaupungin saasteet, yksipuolinen ravinto ja liikunnan sekä unen puute vaikuttavat kaikki osaltaan myös mikrobiomimme muuttumiseen vuosien saatossa. Mikrobioimin monimuotoisuuden puute voi olla monen kovaa vauhtia yleistyneen ihotulehduksen taustalla tai ainakin niiden osasyynä. Akne, ekseema, ihon erilaiset herkkyydet ja atopia ovat yleistyneet runsaasti ja tutkimuksissa on huomattu näiden tilojen yhteys muuttuneeseen ihon mikrobiomiin. Herkästä ihosta alkaa myös tulla jo yksi yleisimpiä ihotyyppejä, tai siltä tuntuu kun juttelen asiakkaideni kanssa. Todella moni kuvailee ihoaan herkäksi tai herkästi reagoivaksi - niin kuvailen minäkin.

Sapienic hyödyntää ihon mikrofloorasta saatuja uusia tutkimustuloksia kehittääkseen tuotteita, jotka auttavat ihoa säilyttämään sen luonnollisen tilan. Luonnollisella tilalla Sapienic tarkoittaa monipuolista ja tervettä mikrobiomia. Sapienic haluaa meidän kiinnittävän huomiomme myös ihon seebumiin eli taliin. Pesemme talia liian voimakkaasti iholtamme pois, vaikka sillä on erittäin tärkeä rooli ihomme hyvinvoinnissa. Talin liiallinen peseminen ihon pinnalta on ihollemme ja ihon mikrobiomille pitkällä aikavälillä erittäin haitallista. Jos puhdistamme ihoa liikaa, pesemme pois sitä suojaavan talin ja häiritsemme ihon luonnollista toimintaa. Tali suojaa ihoa ja pehmentää sitä. Se myös sisältää ihomme kannalta erittäin tärkeitä rasvahappoja. Sapienicilta löytyykin vain yksi puhdistustuote, joka poistaa iholta ylimääräisen lian sen mikrobiomia häiritsemättä tai talia liikaa riisumatta.

Sapienic koostuu pienestä tuotevalikoimasta, josta ei löydy vaahtoavia puhdistustuotteita tai kosteusvoiteita. Valikoima keskittyy pääasiassa öljyihin ja seerumeihin, jotka sisältävät runsaasti tehokkaita ainesosia sekä prebiootteja, jotka ruokkivat mikrobiomia ja vahvistavat ihon suojakerrosta. Sarjassa on myös tuotteita, jotka sisältävät eläviä probiootteja.

Tutustutaan Sapienicin tuotteisiin tarkemmin.

MAKEUP REMOVER

Sapienicin ajatuksen mukaan ihon pesuun riittäisi vain vesi. Se on aika idealistinen lähestyminen, sillä meikkaamme, käytämme aurinkosuojaa ja olemme kaupungissa ilmansaasteiden keskellä lähes päivittäin. Ja toisaalta jos ihoa ei puhdista huolellisesti meikistä, aurinkosuojasta ja saasteista, myös lika alkaa häiritä ihon toimintaa. Tästä syystä sarjalta löytyykin yksi puhdistustuote: savipohjainen Makeup Remover.

Testaillessani Sapienicin tuotteita, käytin edelleen meikkini poistamiseen luonnonkosmetiikan puhdistusöljyä, mutta toisen vaiheen tein Sapienicin puhdistusaineella. Sanottakoon, että Makeup Remover poistaa kyllä kasvomeikin aika kivasti, mutta ei synteettisen kosmetiikan vedenkestävää ripsiväriä, jota testailuhetkenä käytin. Joten jos silmämeikkisi on vesiliukoisempi ja meikkisi yleisesti kevyempi, kokeile ihmeessä jos selviät vain tällä putsarilla. Mietin tämän putsarin sopivan täydellisesti myös kesällä esimerkiksi mökkiolosuhteisiin, joissa meikattua tulee vähemmän. Aamuisin olen aina huuhdellut ihoni vain vedellä, joten silloin noudatankin jo valmiiksi Sapienicin neuvoja.

Putsarin koostumus on aivan ihanan pehmeä ja maitomainen emulsio tuntuu iholla todella miellyttävältä. Putsari levitetään pyörivin liikkein kuiville kasvoille ja huuhdellaan vedelllä tai poistetaan kostealla musliiniliinalla. Aurinkosuojan poistamiseen omaan makuuni kostea liina toimii aina paremmin kuin pelkkä huuhtelu. Jos meikkiä tai aurinkovoidetta on reippaasti, puhdistuksen voi toistaa. Putsari huuhtoutuu iholta hyvin ja pesun jälkeen iholla on pehmeä, mutta puhdas tunne. Meikki irtoaa kyllä hyvin, olin jopa yllättynyt kuinka hyvin!

Putsari on yhdistelmä kaoliinisavea, joka vetää likaa puoleensa ihohuokosista ja ihoystävällisiä kasviöljyjä, kuten auringonkunsiemen- ja jojobaöljyä. Tuoksu on miedon vaniljainen.

Sapienicin ajatuksen mukaan ihoa hoidetaan vain kahdella tuotteella: laadukkaita rasvahappoja sisältävällä ja ravitsevalla öljyllä sekä vesikosteutusta antavalla seerumilla.

Ja nyt tulee jotain, jonka moni - myös allekirjoittanut - on tottunut tekemään juuri toisinpäin. Nimittäin Sapienicin ihonhoitorutiinissa öljy levitetään iholle ennen seerumia. Syy järjestykseen ei aukea juurikaan. Löysin tekstin, jossa sanotaan Sapienicin seerumin auttavan öljyä imeytymään iholle paremmin, mutta se on ainoa perustelu jonka bongasin. Se tuntuu vähän hullulta, kun on tottunut ajattelemaan, että nimenomaan öljyllä varmistetaan vesikosteuden imeytyminen iholle. Oma veikkaukseni järjestykseen on, että puhdistuksen jälkeen iholle halutaan palauttaa mahdollisimman pian hyviä rasvahappoja. Ja vaikka noudatan yleensä omassa ihonhoidossani ajatusta, että tuotteet levitetään kasvoille tuotteen koostumuksen mukaan kevyemmästä täyteläisempään, niin Sapienicin tuotteet tuntuvat iholla miellyttävältä myös näin päin ja olen kiltisti noudattanut ohjeita tutustuessani sarjaan.

Molemmista hoitotuotteista, öljystä ja seerumista, on olemassa peruslinja, joka sopii kaikille ihotyypeille ja Prime-linja, joka on tarkoitettu ikääntyneelle iholle. Tässä artikkelissa esittelen peruslinjan öljyn ja seerumin, jotka tunnistaa pakkauksen keltaisista täplistä.

LIPIDS PHASE 1

Lipids kasvoöljy sisältää yhdistelmän jojoba-, skvalaani- ja ximeniaöljyä, jotka jäljittelevät ihon omaa talia. Öljyn sisältämä skvalaani korvaa skvaleenia, jota löytyy luonnostaan ihotalista. Myös jojobaöljyn iho ottaa hyvin vastaan, sillä se muistuttaa ihon omaa talia. Yhdessä ne ruokkivat ihon mikrobeja tasapainottaakseen ja suojatakseen ihoa. Myös ximeniaöljy sisältää triglyseridejä ja paljon muita iholle tärkeitä rasvahappoja, jotka matkivat ihon omaa talia. Ximeniaöljy sisältää myös ximeniinihappoa, joka altistuessaan UV-valolle tai vapaille radikaaleille, muodostaa iholle suojaavan polymeerin. Öljy onkin erinomainen tuote päiväkäytössä ja erityisesti nyt kesäaikaan.

Kasvoöljy on täyteläinen, mutta ei raskaan tuntuinen iholla. Annostelussa kannattaa olla huolellinen, sillä öljyllä kestää hetki imeytyä ihoon ja jos sitä annostelee liikaa, voi öljyn tuntea iholla jonkin aikaa. Pieni määrä öljyä riittää hyvin pitkälle. Öljyn tuoksu on miedon vaniljainen, jonka uskoisin sopivan hyvin myös herkkänenäisille. Öljy sopii erinomaisesti meikin alle ja antaa iholle kauniin upean hehkun.

SERUM PHASE 2

Öljyn jälkeen kasvoille levitetään seerumi. Serum Phase 2 kosteuttaa, tasapainottaa ja suojaa ihoa. Koostumus on todella vesimäinen ja kevyt ja se tuntuu heti ihanan raikkaalta iholla. Iholla oikein tuntee kuinka kosteusvarastot täyttyvät. Näin ohut koostumus tekisi mieli levittää ennen öljyä, jotta öljyn avulla kosteuden oikein saisi lukittua ihoon, mutta olen kuuliaisesti käyttänyt öljyä ja seerumia Sapienicin neuvomassa järjestyksessä. Ja yhdistelmä imeytyy kyllä oikein hyvin kasvoille näinkin päin!

Seerumi sisältää ihon hyviä mikrobeja ruokkivia prebiootteja, kosteustasoa lisäävää hyaluronihappoa sekä miljoona inaktiivista Lactobacillus-bakteeria millilitraa kohti. Melko tehokkaasta pullosta on siis kyse! Seerumin sisältämät polyfenolit ja muut antioksidantit suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta ja estävät oksidatiivisia vaurioita ihossa ja sen pinnalla. Monipuolinen seerumi saa ihon tuntumaan ekstrapehmeältä ja sileältä. Se tuo ihoon heti kosteutetun kuulauden ja pidän seerumin todella ohuesta koostumuksesta. Iholle ei jää tahmeaa tunnetta ja tuoksu on todella mieto.

Kaikille ihotyypeille rauhoittamaan, korjaamaan ja kosteuttamaan sopivan Serum Phase 2 -seerumin rinnalta löytyy Sapienicin valikoimasta myös toinen seerumi, Prime Serum, johon on edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi valikoitu myös erityisesti juonteita silottavia ainesosia.

Kosteusvoidetta sarjan tuotevalikoimasta ei löydy, mutta sitä ei öljyn ja seerumin jälkeen jää edes kaipaamaan. Iho tuntuu todella hyvin kosteuteulta, pehmeältä ja hoidetulta vain näiden kahden tuotteen yhdistelmällä. Joten vähemmän on todellakin enemmän kun tuotteet ovat ihoa monipuolisesti hoitavia.

Sapienicin valikoimaan kuuluu myös muutama ihonhoidon tehotuote, jotka sisältävät eläviä probiootteja. Probiootit lisäävät ihon omien kosteuttajien kuten maitohapon ja hyaluronihapon tuotantoa ja ne vahvistavat ihon suojabarriäärin toimintaa. Ne myös suojaavat ihoa patogeeneilta. Terve ja monipuolinen ihon mikrobiomi ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista ja kuivumista, joten probiootit ovat myös tehokas ainesosa ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisyyn.

PROBIOTIC MIST

Sapienicin kasvovesi kuuluu sarjan ideologian mukaan ylimääräisiin tuotteisiin, joilla ihonhoitoaan voi täydentää. Enpä olisi uskonut, että koskaan kirjoitan hoitavan kasvoveden olevan jotakin ylimääräistä ihonhoidossa… mutta avataanpas tuotteen sisältöä vähän lisää, sillä hyvin tehokkaasta ja spesifistä tuotteesta onkin kyse.

Probiotic Mist -pakkauksessa tulee mukana kaksi pulloa: kasvovesi ja erillinen pikkupurkki jauhetta, joka sisältää eläviä probiootteja. Pulveri sisältää miljoonia itiömuotoisia Bacillus coagulans -bakteereja. Kyseinen bakteerilaji suojaa ihoa taudinaiheuttajilta ja syrjäyttää huonoja, tulehdusta aiheuttavia bakteerilajeja. Probiootit lisätään kasvoveteen juuri ennen sen käyttöön ottoa. Ne säilyvät elävinä kasvovedessä muutaman kuukauden, joten pullo kannattaa käyttää kuuriluontoisesti loppuun. Elävien probioottien lisäksi kasvovesisuihke sisältää myös miljoona passiivista Lactobacillus-bakteeria millilitraa kohden, sekä hyviä mikrobeja ruokkivia prebiootteja, joten hyvin monipuolisesta ja monivaikutteisesta tuotteesta on kyse.

Sapienicin mukaan kasvovettä tarvitaan erityisesti silloin kun iho on todella herkässä tilassa tai reagoi herkästi. Suositus on käyttää kasvovettä kerran päivässä aamuisin ennen muita ihonhoitotuotteita. Kasvovesi tuntui tutulta lisäykseltä omaan ihonhoitorutiiniini, joka sisältää aina kasvoveden tai hoitonesteen, seerumin ja öljyn. Siinä missä muita kasvovesiä ja hoitonesteitä voi käyttää jatkuvasti, tämä kasvovesi sopii parhaiten kuuriluontoisena tehohoitona.

PROBIOTIC BOOST

Myös boosteri kuuluu Sapienicin ylimääräisiin tehotuotteisiin. Probiotic Boost on tehokas, ihoa kiinteyttävä boosteri, joka on suunniteltu erityisesti ehkäisemään ihon ennenaikaista ikääntymistä. Boosteri sisältää jopa miljardi elävää Lactobacillus-probioottia per millilitra, jotka aktivoituvat iholla, kun boosterin päälle levitetään seerumi. Erityisen hyvä tällainen boosteri on sisällyttää ihonhoitorutiiniinsa kun ihossa on vaikka jokin epätasapainotila kuten ekseemaa, atopiaa, kuivuutta tai aknea.

Boosteri neuvotaan lisäämään Lipids -kasvoöljyn päälle, ennen seerumia. Omalle iholleni tässä kahden kasvoöljyn kerrostuksessa oli kuitenkin vähän liikaa käsiteltävää. Yhdessä tuntui siltä, että öljyt eivät jotenkin päässeet tekemään parhainta lopputulosta, joten korvasin boosterilla Lipids -öljyn testaillessani.

Boosteri on hyvin tehokas, joten sitä suositellaan käytettäväksi kerran päivässä ja erityisesti iltaisin. Lisäksi ohjeena on, että viikon ajan boosteri tulisi levittää iholle joka ilta, mutta sen jälkeen jatkaa vain joka toinen ilta ylläpitohoitona. Käytin boosteria iltaisin ja Lipids -kasvoöljyä aamuisin testaillessani tuotteita. Boosteri tulee siis sisällyttää ihonhoitorutiiniin tehokkaana kuurina, se ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. Pakkauksessa on kolme tehoampullia, jotka asetetaan niille tulevaan koteloon yksi kerrallaan. Näin varmistetaan probioottien säilyminen hyvänä ja tehokkaana koko kuurin ajan.

Yhteenvetona todettakoon, että iho oli koko Sapienic kokeiluideni aikana hyvin tasapainoinen, pehmeä ja rauhallinen. Tuotteet jäävät ehdottomasti käyttöön ja ehkä itselleni tähtituotteiksi nousevat puhdistusaine iltaputsauksen toisena vaiheena sekä öljyn ja seerumin yhdistelmä. Probioottisesta suihkeesta aion myös tehdä vakituisen lisäyksen ihonhoitooni silloin tällöin.

 

RELATED POSTS


ESITTELYSSÄ: COULEUR CARAMEL

ESITTELYSSÄ: COULEUR CARAMEL

KESÄISET SUOSIKKINI TARJOUKSESSA

KESÄISET SUOSIKKINI TARJOUKSESSA