MEIKKIPUSSISSA TÄYDELLISIÄ NUDEJA

Sopivat nudesävyt ovat jokaisen meikkipussin kulmakivi. Nude ei missään nimessä ole synonyymi tylsälle. Tarkoin valitut ruskeat ja harmaat ovat hyvä ja kestävä investointi.

DSCF9931.jpg

Jos meikittömältä näyttävät, mutta huolitellut kasvot ovat valintasi arjessa, rakastut näihin Diorin paletteihin yhtä palavasti kuin minä.

Sopivien nudesävyjen valinta voi olla vaikeaa. Ostaessasi yhden ruskean luomivärin irtonappina, huomaatkin ehkä pian, että sama sävy ei toimikaan päivästä toiseen. Syynä muutokselle voi olla esimerkiksi vuodenaika - ihomme on usein hieman eri sävyinen kesällä ja talvella. Myös käydessämme kampaajalla värjäämässä hiuksemme tuttu meikkisävy ei yhtäkkiä enää sovikaan. Joskus on kyse vain fiiliksestä ja tylsistymisestä.

Myös paletit voivat olla vaikeita. Kuulostaako tutulta: ostat monia eri sävyjä sisältävän paletin koska ihastut muutamaan sen sävyyn. Huomaat kuluttavasi loppuun nuo ensirakkauden huumassa löytäneesi sävyt ja loput napit säilyvät koskemattomina. Paletit voivat herkästi tuntua rahan tuhlaukselta jos sävyistä ei löydä useampaa sopivaa tai jos osan napeista panttaa vain juhlakäyttöön.

Dior julkaisi viime syksynä Dior Backstage -meikkilinjan, joka on kokonaisuus meikkaaja Peter Philipsin valikoimia tuotteita ja sävyjä. Philips on tehnyt pitkän, 90-luvun alusta alkaneen, uran muotiviikkojen näytösten takahuoneissa sekä uudistanut täysin Chanelin meikkisarjan vuosina 2008-2013. Diorille Philips kiinnitettiin vuonna 2014 kohottamaan ikonisen muotitalon meikki-imagoa. Tähän mennessä kehitys on ollut lupaavaa.

DSCF9932.jpg

Luomiväripaleteista* onnistuu mikä tahansa silmämeikki. Tummimmissa sävyissä on potentiaalia hyvinkin intensiiviseen smokey eye -meikkiin ja vaaleimmilla muotoilet silmät esille kevyemminkin. Kapeaa sivellintä käyttäen teet tummemmilla sävyillä myös pehmeän, mutta kestävän rajauksen ripsien tyveen. Paletteja on kahta eri sävyä; warm neutrals ja cool neutrals. Kuvissa cool neutrals -paletti. Sävyt häivyttyvät hyvin, joten ne sopivat niin ammattilaisen kuin arkimeikkaajankin käteen.

Korostus- ja varjostuspaletti* toimii nimensä mukaisesti kasvojen korostamiseen ja varjostamiseen. Sävyt ovat pehmeitä ja levittyvät kasvoille hyvin. Ne sisältävät sopivasti hohdetta, joten pelkoa liian kimaltelevasta lopputuloksesta ei ole. Vaihtele tummia ja vaaleita sävyjä päivetyksesi mukaan, äläkä missään tapauksessa unohda tätä palettia silmämeikissäsi! Värit toimivat erinomaisesti myös luomilla ja jopa kulmakarvoissa.

DSCF9944.jpg

Huulipunapaletti* saa pahimmankin nudepunia välttelevän skeptikon, eli minut, kääntämään päänsä. Sävyistä löytyy varmasti jokaiselle hyvä nudesävy. Täydellinen nudepuna on sävyltään mahdollisimman lähellä huulen omaa sävyä, jolloin punan sävy ei muuta huulen väriä selkeästi, vaan korostaa huulen muotoa ja tekee niistä täyteläisemmät. Paletista painelet sävyjä huulille helposti vaikka sormin. Muista sekoitella sävyjä ja luoda oma luottoyhdistelmäsi. Et voi mennä näiden sävyjen kanssa pieleen. Kokeile paletin huulipunia myös poskella. Poskille sävyn lisääminen onnistuu sekin helpoiten sormin taputellen.

*PR Sample
words & photos Eevis Liedes